Tjänst på behandlingshem.

2019-05-14

Du kommer arbeta som kontaktperson och vara en viktig del av behandlingsteamet kring dina klienter. Övriga i teamet består av behandlingsansvarig ssk, KBT terapeut, alkohol och drogtearapeut samt arbetsterapeut. Förutom ett nära samarbete med klient och teamet kommer du också vara delaktig och samarbeta med uppdragsgivare och andra för klienten viktiga instanser.

Arbetet består av planering, genomförande och uppföljning av såväl kortsiktiga som långsiktiga behandlingsmål. Det dagliga arbetet innefattar varierande arbetsuppgifter i form av att finnas som stöd i vardagliga rutiner, delta i aktiviteter, stödjande och motiverande samtal, inge hopp om möjlighet till förändring, avdelningsrutiner, viss dokumentation mm.

Ett empatiskt bemötande och ett professionellt förhållningssätt är grunden för allt arbete på Kvarngården.

Du är en stabil och förtroendeingivande person som kan ge människor ett respektfullt bemötande, skapa goda relationer och har lätt för samarbete. Arbetet kräver såväl flexibilitet som förmåga att hålla ramar och struktur. För att trivas hos oss ska du vara engagerad och nyfiken på människors olikheter samt ha en tro på individens egen förmåga.

För tillsvidareanställning är formell kompetens ett krav. Det är också önskvärt med erfarenhet från arbete med målgruppen, alternativt från något av områdena missbruksvård eller psykiatri. Kunskap om MI och erfarenhet från motiverande arbete ses som meriterande. Stor vikt läggs vi god samarbetsförmåga, flexibilitet samt personlig lämplighet.

Kvarngården är ett behandlingshem som tar emot klienter med samsjuklighet. Vi arbetar med missbruk/beroende och psykisk ohälsa, i ett fysiskt, psykiskt och socialt perspektiv. Vi har individuell behandling och grundstenarna i behandlingen är MI, KBT med färdighetsträning och missbruksbehandling med återfallsprevention. Vi arbetar i team bestående av olika personalkategorier med bred erfarenhet och yrkeskompetens och vi ser mångfald bland personalen som en tillgång. Vi är en liten privatägd verksamhet där vi har korta beslutsvägar och goda utvecklingsmöjligheter.

Vi är en arbetsplats där allt arbete bygger på grundläggande värderingar om alla människors lika värde och vi arbetar för att främja den egna förmågan till förändring och ökad självständighet.

Mer information

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Behandlingsassistent/Socialpedagog hos Vårdhemmet Bokelid AB i Hörby genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Vårdhemmet Bokelid AB
Kvarndammsvägen 21
24271 Ludvigsborg

Telefonnummer: 041551068

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Gunilla Davidsson041551068gunilla.davidsson@tre-o.se

Mer information