Enhetschef till Område operation/anestesi/kirurgi VO IPV i Lund

2019-05-13

Gör skillnad. Varje dag.

Har du ett brinnande intresse för att leda, engagera och utveckla vård? Är du en trygg person som skapar förståelse och delaktighet kring de uppdrag som ska genomföras? Då har du nu möjligheten att ta ditt nästa steg i karriären tillsammans med oss!

Verksamhetsområde (VO) Intensiv- och perioperativ vård (IPV) är ett av Skånes universitetssjukhus (SUS) största VO och bidrar med anestesi- och operationssjukvård, postoperativ vård och intensivvård i Malmö och Lund. I Lund bedrivs anestesi- och operationssjukvård för kirurgi, ortopedi, öron- näsa- hals, neurokirurgi, ögon, kvinnosjukvård, käk-kirurgi och onkologi. I Malmö bedrivs anestesi- och operationssjukvård för kirurgi, kärlkirurgi, urologi, ortopedi, öron- näsa- hals, plastikkirurgi, ögon, handkirurgi och kvinnosjukvård. På respektive ort finns en central stor högspecialiserad intensivvårdsavdelning och flera postoperativa vårdenheter. VO IPV ansvarar för sjukhusets centrala steriltekniska verksamhet, SUS smärtenhet för akut, postoperativ och cancerrelaterad smärta och Sveriges enda utredningsmottagning för Malign hypertermi. Drygt 1000 medarbetare arbetar inom verksamhetsområdet. VO IPV välkomnar årligen flera hundra läkar- och sjuksköterskestudenter för grund- och specialistutbildning.

ARBETSUPPGIFTER

Område 1 omfattar operations- och anestesiverksamhet med fokus på högspecialiserad kirurgi inom ortopedi, kirurgi och öron samt enbart anestesiverksamhet inom område neurokirurgi, kvinnokirurgi, ögon och strålverksamheten. Området ansvarar även för natt- och jourbemanning av anestesi- och operationspersonal i Lund.

Vi söker nu en enhetschef för ortopedi och öron, anestesi, som med kunskap och engagemang vill vara med och driva och utveckla verksamheten framåt och där vi tillsammans skapar värde för SUS patienter. Vi värnar om det som är bra, och utvecklar det som kan bli bättre.

I rollen som enhetschef för enhet ortopedi och öron har du ca 40 medarbetare, anestesisjuksköterskor och undersköterskor. På operationsgolvet finns totalt ca 200 medarbetare som arbetar tillsammans i team kring patienterna. Din arbetsplats finns verksamhetsnära på operationsavdelningen där du tillsammans med dina fyra enhetschefskollegor i ett delat ledarskap ansvarar för verksamhet, personal och ekonomi för område 1. Du företräder VO IPV såväl internt som externt i dialog med våra användare såsom operatörer och chefer inom andra verksamhetsområden.

För att kunna möta patienternas vårdbehov på bästa möjliga sätt tror vi att en viktig framgångsfaktor är att skapa delaktighet och bygga en stark teamkänsla mellan olika professioner. Genom ett nära ledarskap skapar du trygghet och entusiasmerar dina medarbetare för att tillsammans skapa en attraktiv arbetsplats och en god arbetsmiljö.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter när det gäller förkovran inom chefs- och ledarskapsområdet.

KVALIFIKATIONER

Som person är du trygg i rollen som ledare och drivs av att leda och utveckla både dina medarbetare och verksamheten framåt! Ditt intresse för människor och din kommunikativa förmåga gör att du har lätt för att skapa goda relationer och kan bygga upp goda samarbeten både inom och utanför verksamheten.

I ditt ledarskap har du förmågan att utifrån ett helhetsperspektiv planera, organisera och följa upp beslut och resultat. Du har erfarenhet och förståelse för de olika professionerna som utgör teamet kring patienten samt vana av att genomföra beslut som fattas såväl inom verksamheten som på en övergripande nivå.

Vi söker dig med kunskap och erfarenhet inom operation, anestesi och/eller intensivvårdsverksamhet. Du har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård eller likvärdig utbildning samt tidigare dokumenterad erfarenhet av arbete i en arbetsledande position. Utbildning inom ledarskap och arbetsmiljö är meriterande. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen in med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

Mer information

ÖVRIGT

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.

Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Enhetschef, hälso- och sjukvård hos Region Skåne, Skånes universitetssjukhus i Lund genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Region Skåne, Skånes universitetssjukhus
Västra Storgatan 12
29189 KRISTIANSTAD

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Eva Hillborg - Områdeschef040-33 10 57

Till webb­ansökan 

Mer information