Ekonomichef till Watski AB

2018-04-14

Har du gedigen erfarenhet av ekonomiska flöden i större organisationer och letar efter din nästa utmaning? Watski är under en spännande tillväxtresa där du som Ekonomichef får vara med på denna resa genom att utveckla och leda företagets ekonomi- och finansavdelning. Om du har stort affärsfokus och en analytisk förmåga samt motiveras av att ta mycket ansvar och initiativ kan detta vara din nästa utvecklingsmöjlighet!

OM TJÄNSTEN

Academic Work söker för Watskis räkning en Ekonomichef till deras huvudkontor i Malmö. Watski är en del av den stora danska koncernen Fritz Schur Gruppen och är en ledande båttillbehörsgrossist med huvudkontor i Sverige och med dotterbolag i Norge och Danmark samt med aktivitet i Finland och Tyskland. Som medarbetare på Watski får du möjlighet att tillhöra ett nytänkande företag med högt i tak och snabba beslutsvägar. Din roll som Ekonomichef innebär att du kommer att hantera samtliga ekonomiflöden i bolaget och leda ekonomi- och finansavdelningen framåt. Din ledarskapsförmåga och förmåga att styra upp processer blir därför viktiga attribut i denna tjänst. Du blir VDns högra hand och behöver därmed vara en erfaren Ekonomichef med intresse för redovisning, controlling och ledarskap. För den drivna finns det även mycket goda utvecklingsmöjligheter!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering, vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos Watski.

ARBETSUPPGIFTER

Som ansvarig för bolagets ekonomi- och finansavdelning kommer du att i din roll som Ekonomichef ansvara för bolagets samtliga ekonomiflöden. Du rapporterar till VD och ingår i bolagets ledningsgrupp. Till din hjälp har du fyra medarbetare inom ekonomi och IT.

I dina ansvarsområden ingår exempelvis:

* Ansvara för bolagets ekonomiadministration med fokus på lönsamhet, likviditet och finansiering

* Ansvara för bokslut, budget och prognoser samt kreditarbete

* Ansvara för bolagets interna och externa rapportering

* Vidareutveckla lönsamhetsorienterad uppföljning med fokus på kunder och produkter etc.

* Ansvara för personaladministration

* Utveckla processer och rutiner

* Ansvara för försäkrings- och fastighetsfrågor

En viktig del i rollen innebär även löpande framtagning av rapporter, analys av dessa samt att föreslå förbättringsåtgärder. Rollens samtliga ansvarsområden ställer krav på noggrannhet och ansvarstagande, då det är viktigt att redovisningen håller hög kvalitet i enlighet med rådande regelverk. Tjänsten passar därför dig som har förmågan att se helheten och som planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt och strukturerat sätt.

VI SÖKER DIG SOM

* Har relevant högskole- eller universitetsutbildning

* Har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, bokslutsarbete samt finansiell analys.

* Talar och skriver svenska och engelska obehindrat

Det är meriterande om du har

* Erfarenhet av dansk och/eller norsk redovisning

* Erfarenhet av uppköp av företag

För att passa i denna roll tror vi att du är utbildad Ekonom med god kompetens inom redovisning, ekonomistyrning eller controlling. Eftersom du även kommer att ha visst personalansvar för övriga på ekonomiavdelningen ser vi det som en fördel om du även har erfarenhet från HR-området och att du har grundläggande juridikkunskaper. För att trivas i denna roll behöver du vara trygg i din yrkesroll och i arbetet med redovisning och ekonomiflödena i en organisation. Du har förmågan att prioritera och arbeta lösningsorienterat. Vidare har du en god social förmåga och trivs med olika kontaktytor, såväl interna som externa. Du har en god affärsförståelse och din analytiska förmåga är din stora tillgång.

Du kommer att i denna tjänst få möjlighet att arbeta i en dynamisk och föränderlig miljö inom ett företag som utvecklas och i en roll där du får möjlighet att påverka. Det är viktigt att du har förmågan att agera effektivt även då förutsättningar förändras och du behöver anpassa dig till nya omständigheter. Du kommer i och med denna tjänst ges stort ansvar och möjlighet för stor utveckling i din roll som Ekonomichef.

* Start: Enligt överenskommelse

* Omfattning: 100 %

* Arbetstider: Kontorstider

* Placering: Malmö

* Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Sophie Olsson

* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Mer information

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

INFORMATION OM FÖRETAGET

Watski är den ledande båttillbehörsgrossisten i Norden. Watski distribuerar ledande varumärken samt produkter under Watskis eget varumärke. Produkterna säljs via deras återförsäljare och partners runt om i Norden och Tyskland. De når konsumenterna genom 287 återförsäljare och en stark multikanalkommunikation. På deras hemsida, i butikerna och i Watskikatalogen finner man tusentals produkter för en aktiv fritid med hav, sjö och strand i fokus, med massor av information och inspiration kombinerat med attraktiva kampanjer och aktiviteter.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Financial controller hos Academic Work i Malmö genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Academic Work
Norra Vallgatan 102
21122 Malmö

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Sophie Olsson

Till webb­ansökan 

Mer information