Ekonom sökes till förskoleförvaltningen, Malmö stad

2019-05-13

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Förskoleförvaltningen är en av de största förvaltningarna i Malmö stad med omkring 5 000 medarbetare och en omsättning på 2,9 miljarder kronor. En spännande och viktig förvaltning där vi tillsammans verkar för att skapa barnens bästa förskola!

Nu söker vi en ekonom till ekonomienheten som ansvarar för förvaltningens ekonomistyrning. Enheten har stort fokus på budget, uppföljning och analys. Vi är också en stödfunktion åt verksamhet, förvaltningsledning och nämndens politiker. Enheten arbetar dessutom med utredningar och analyser för att utveckla verksamheten i Malmö Stad. Du kommer att möta många härliga och engagerade kollegor som brinner för att förskoleverksamheten ska fortsätta att utvecklas på bästa sätt.

ARBETSUPPGIFTER

Som ekonom hos oss arbetar du nära de verksamhetsansvariga förskolecheferna med budget, prognos och annan ekonomistyrning. Tillsammans följer ni kontinuerligt upp arbetet och du finns tillgänglig för att ge råd och service. Till uppdraget hör att agera bollplank och vara till stöd för en av förskoleförvaltningens utbildningschefer, samt att regelbundet delta i ett av våra utbildningsområdens ledningsgrupp. Tillsammans med dina kollegor på ekonomiavdelningen utvecklar du förvaltningens ekonomistyrning.

KVALIFIKATIONER

Du som söker har en högskoleutbildning inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Några års erfarenhet av liknande arbete, gärna inom offentlig sektor, är meriterande. Vi förutsätter att du har goda datorkunskaper och är bekväm med att arbeta i Excel.

För att vi ska kunna erbjuda våra förskolechefer bästa möjliga stöd, krävs det att du är serviceminded och har ett konsultativt arbetssätt. Som person är du strukturerad med god analytisk förmåga samtidigt som du är social och har lätt för att skapa nya relationer.

För oss är det viktigt att du entusiasmerar och är med och bidrar till en god stämning i arbetslaget.

Mer information

ÖVRIGT

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling och friskvårdsbidrag.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på

http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Förvaltningsekonom hos Malmö stad, FskF Stab i Malmö genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Malmö stad, FskF Stab
August Palms plats 1
20580 Malmö

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Annika Gottfridsson0766-26 89 53

Till webb­ansökan 

Mer information