Digital kommunikatör till enhet digitala medier och vårdkommunikation i Lun

2019-05-13

Gör skillnad. Varje dag.

Vi söker dig som drivs av att öka nyttan och användbarheten för patienter och närstående på webben och vill föra Skånes universitetssjukhus (Sus) ett steg vidare i sin digitala kommunikation.

Du kommer att arbeta på enheten för digitala medier och vårdkommunikation, som ingår i avdelning kommunikation. Enheten består av en chef och tio medarbetare, och har det övergripande strategiska och operativa ansvaret för extern webb, sociala medier, redaktionellt arbete, intranät och patientkommunikation. Arbetet bedrivs också i samarbete med andra kommunikatörer på Sus och inom Region Skåne.

Vi som ingår i Sus kommunikationsavdelning ser det som vårt uppdrag att skapa värde för Sus genom kommunikation. Vi kan erbjuda dig ett varierande arbete i en organisation med hög kompetens, intensiv puls och ett viktigt uppdrag att säkerställa att dagens och morgondagens medborgare får en god vård med hög kvalitet och servicenivå.

ARBETSUPPGIFTER

Du kommer att arbeta som digital kommunikatör. Tillsammans med två kollegor ingår du i det externa webbteamet som har hand om Sus externa webbplats (vard.skane.se/sus). Webbplatsen vänder sig främst till våra patienter och deras närstående men har också sekundära målgrupper såsom till exempel jobbsökande och forskare. Arbete med andra angränsande digitala kanaler, exempelvis 1177.se, e-tjänster och Google my business ingår också i uppdraget. Du har ett nära samarbete med kontaktpersoner och faktagranskare ute i vårdverksamheterna där du intar en rådgivande roll när det gäller webbfrågor och patientkommunikation. Du samarbetar också med kommunikatörer från andra förvaltningar inom Region Skåne och ingå i ett regionalt webbteam.

KVALIFIKATIONER

För att lyckas i rollen behöver du ha mycket god samarbetsförmåga eftersom arbetet kräver många kontakter både inom och utanför förvaltningen. Du tycker om att arbeta i grupp, att utvecklas tillsammans och att hjälpas åt. Du tar egna initiativ och är van att driva projekt och arbetsuppgifter där du når uppsatta mål i rätt tid. Arbetstakten är ofta hög och du behöver kunna prioritera bland en mängd olika behov och det är därför viktigt att du är stresstålig.

Du har högskoleutbildning i medie- och kommunikationsvetenskap eller inom ett för tjänsten relevant område.

Vidare vill vi att du:

- har erfarenhet av att arbeta som kommunikatör med inriktning på webbkommunikation och webbutveckling,

- har kännedom om webbtillgänglighet och de regler och lagar som ställs för ökad digital tillgänglighet för alla användare, inklusive personer med funktionsvariationer.

- har mycket goda kunskaper i att skriva olika typer av texter samt att målgruppsanpassa dessa

- har goda kunskaper i webbpubliceringsverktyg och bildbehandling och är rutinerad användare av Office-paketet.

- har goda kunskaper i sociala medier.

- är drivande och kommunikativ. Du trivs och kan arbeta strukturerat även när det händer mycket samtidigt. Du hittar lösningar både enskilt och tillsammans med andra.

- har lätt för att sätta dig in i någon annans verklighet och bemöter personer med omtanke och respekt.

Vi ser gärna att du har kunskaper inom behovs- och användaranalyser, sökfunktionalitet och webbstatistik. Även kunskaper inom webbpubliceringsverktyget Episerver och Google my business är meriterande.

Resor i tjänsten ingår, främst mellan Malmö och Lund.

Mer information

ÖVRIGT

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

För att lyckas i rollen tror vi att du är en god ambassadör för våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Skånes universitetssjukvård (Sus) är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar och består av Skånes universitetssjukhus, som finns i Lund och Malmö, samt sjukhusen i Trelleborg, Landskrona och Ystad. Skånes universitetssjukvård erbjuder vård, forskning och utbildning på nationell, regional och internationell nivå. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation, där våra 13 500 medarbetare driver och utvecklar hälso-och sjukvård i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående.

På www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Informatör/Kommunikatör hos Region Skåne, Skånes universitetssjukvård i Lund genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Region Skåne, Skånes universitetssjukvård
Scheelevägen 8
22381 Lund

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Lena Mattiasson, Enhetschef0768-87 16 85

Till webb­ansökan 

Mer information