Kriminalvårdare till VO Malmö Häkte, VO Fosie och VO Tygelsjö

2019-05-13

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Verksamhetsområde (VO) Häktet Malmö består av två häkten, ett i Malmö och ett i Trelleborg med totalt 150 platser. VO Fosie består av anstalten Fosie som har 101 platser. VO Tygelsjö är en anstalt med 65 platser. Nu söker vi kriminalvårdare för grundutbildning med arbetsplacering vid något av ovanstående verksamhetsområden.

ARBETSUPPGIFTER

Som kriminalvårdare ingår du i ett arbetslag vid Kriminalvårdens anstalter och häkten, där du är den som har den dagliga direktkontakten med klienter. Arbetsuppgifterna på anstalt och häkte är mångfacetterade och består av daglig omvårdnad, bevakning, isolerings brytande åtgärder, dokumentation i häktesplan, visitations- och säkerhetsarbete, frigivningsplanering och samtals-/motivationsarbete. Samt samverkan med andra myndigheter och aktörer.

På häkten och slutna anstalter är inslaget av säkerhetsrelaterade arbetsuppgifter betydande.

Vi ger dig den kompetensutveckling du behöver inför ditt arbete som kriminalvårdare. Under dina första två år genomför du en utbildning där praktiska moment på din arbetsplats varvas med utbildning på ett av våra sex kompetenscentra runtom i landet vilket innebär att du kan behöva befinna dig på annan ort delar av din utbildningstid.

Din anställning inleds med en allmän visstidsanställning. Efter 24 veckor genomförd Kriminalvårdsutbildning görs en samlad bedömning av möjligheten till tillsvidareanställning.

Kriminalvårdens verksamhet måste fungera dygnet runt, vilket innebär att din arbetstid är oregelbunden med tjänstgöring även under kvällar, nätter och helger.

KVALIFIKATIONER

Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen. Utländska betyg skall vara validerade och översatta till svenska. Du skall ha goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift. Övriga språkkunskaper värdesätts. Du ska även ha en fysisk status som medger regelbunden träning och som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver. B-körkort för manuellt växlat fordon samt körvana är också ett krav.

Din kompetens och ditt engagemang ger de grundläggande förutsättningarna för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Därför är dina personliga egenskaper och förmågor mycket viktiga för arbetet som kriminalvårdare och vi söker dig som är:

Mer information

Stabil

Ansvarstagande

Flexibel

Lyssnar aktivt och kommunicerar tydligt

Kan sätta gränser och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt

Har god samarbetsförmåga och kan agera korrekt, förutsägbart och med gott omdöme enligt gällande regelverk och värdegrund.

Relationsskapande, utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Skapar kontakter och underhåller relationer.

Meriterande:

• Eftergymnasial utbildning företrädesvis inom beteendevetenskap, juridik och samhällsvetenskap

• Arbetslivserfarenhet inom kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete

• Mångkulturella erfarenheter

• Övriga utomnordiska språkkunskaper

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Ingen erfarenhet krävs.

ÖVRIGT

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Kriminalvårdare hos Kriminalvården, A/H Region Syd i Malmö genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Kriminalvården, A/H Region Syd
Storg. 5
21141 MALMÖ

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Rickard Nissen

Till webb­ansökan 

Mer information