Lärare 4-6 sökes till Drottninghögsskolan

2019-04-23

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

------

Hej!

Mitt namn är Cissi och jag är stolt rektor på Drottninghögsskolan. Jag tänkte berätta om oss och vad vi står för på skolan och längre ner i rubrikerna vad vi söker i dig som blivande inspirerande lärare.

Vi har ett talesätt som säger ”Träning gör mej smartare!”, med det menar vi att vi aktivt satsar på hälsoarbetet inte bara för våra elever utan även för oss vuxna. Vi tror på att ge eleverna alla verktyg de behöver inte bara för att utveckla sina förmågor i skolan utan även i framtiden och då är hälsan en hög prioritet. När du kommer till oss så ser du det bland annat genom våra rastaktiviteter och brain breaks på lektionerna. Vi har hälsopedagoger anställda som inspirerar och stöttar men vi är alla ansvariga att hålla hälsan högt för våra elevers och vår egen skull.

På Drottninghögsskolan har vi skapat en miljö som ska inspirera alla till att lära, på sitt sätt. På så sätt ger vi varje elev förutsättningar att lyckas. Dessutom är stadsmiljö och natur är lika viktiga lärmiljöer i vår undervisning, och lärandet pågår hela tiden. Gällande utepedagogik i Drottninghögs bostadsområde är det bara fantasin som sätter gränser. Vi vågar prova nya vägar och testa nya metoder.

Vi har en rik skola. Vi är många som har mycket erfarenhet av olika kulturer, utbildningar och yrken med sig så vi har stor kapacitet att tänka utanför boxen. Vi arbetar innovativt och lösningsfokuserat med att skapa den bästa skolan för våra elever utifrån deras behov och förmågor. Det är sällan standardlösningar som fungerar för oss så då hittar vi våra egna vägar med högt till tak i det kollegiala lärandet. Att följa forskning och använda oss av väl beprövad erfarenhet gör vi självklart för att sedan kunna lägga till vår egen twist.

Nu kanske du saknar lite fakta? Drottninghögsskolan är en skola från förskoleklass till åk 6 och har ca 350 elever. Den absoluta majoriteten av våra elever har inte svenska som modersmål. Vi lägger stor vikt vid att alla elever utvecklar ett rikt språk för att nå sina mål - alla ska få chans att bli sitt bästa jag. Självklart arbetar vi med digitala verktyg så eleverna kan hitta de verktyg som passar just deras kunskapsutveckling bäst. Elevernas lärande sker under hela dagen, från första leendet på morgonen till sista timmen på fritids.

Vi har konstaterat att tillsamman trivs vi, både elever och vuxna.

Jag är en stolt rektor som ser att vi är alla engagerade medarbetare som vill framåt - Vi vill vågar, och gör!

Varmt välkommen till oss!

Hälsar Cissi Warntoft

ARBETSUPPGIFTER

Som lärare hos oss får du vara med att påverka framtiden! Tillsammans med dina kollegor skapar du förutsättningar och inspirerar eleverna att bli sitt bästa jag!

Du kommer aktivt att bidra till högre måluppfyllelse på skolan gällande såväl kunskaper som demokratiuppdrag. Tillsammans skapar vi en skola som är likvärdig och inkluderande.

I din tjänst ingår mentorskap, planering, undervisning och bedömning. Du utvärderar och utvecklar den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument tillsammans med dina kollegor och ledningen.

Tillsammans med kollegorna bidrar du till en god arbetsmiljö där du stärker varje elev i såväl kunskapsutveckling som den personliga utvecklingen.

Mer information

KVALIFIKATIONER

Vi söker en lärare som har en stark tro på allas möjligheter och vill driva utvecklingen framåt tillsammans med kollegor! Du är legitimerad lärare med behörighet att undervisa åk 4-6 och utifrån dina drivkrafter och behörigheter så lägger vi organisationen tillsammans.

Du är van att arbeta med språkutvecklande arbetssätt. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i ett mångkulturellt område samt med nyanlända elever.

Du ser möjligheter istället för hinder, är idérik och ser positivt på vårt hälsoarbete. Genom att vara lösningsfokuserad och har ett medvetet förhållningssätt skapar du trygghet, förtroende och goda relationer.

Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet. IKT är ett självklart val för dig i din undervisning och du arbetar vetenskapligt med väl beprövad erfarenhet. Du är en skicklig pedagog och har ett tydligt och medvetet ledarskap där du utformar en öppen och trygg lärandemiljö. Du är duktig på att se både den enskilda elevens och klassens behov och möjligheter.

Stämmer detta in på dig är du varmt välkommen att vilja, våga och göra med oss!

ÖVRIGT

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Lärare i grundskolan, årskurs 4-6 hos Helsingborgs stad, Skol- och fritidsförvaltningen Verksamhetsområde 2 i Helsingborg genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Helsingborgs stad, Skol- och fritidsförvaltningen Verksamhetsområde 2
.
25189 Helsingborg

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Frida Maeselfrida.maesel@helsingborg.se

Till webb­ansökan 

Mer information