Psykolog anstalten Fosie

2018-11-09

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes och utrikes transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättsäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Anstalten Fosie har 101 platser i säkerhetsklass 2. 24 av dessa platser är avsedda för särskilt resurskrävande (SRI) intagna

ARBETSUPPGIFTER

Som psykolog kommer du att ansvara för det psykologiska behandlingsarbetet på anstalten, främst med inriktning på SRI klienterna. Du gör kliniska bedömningar och kartlägger intagnas behov av individuellt anpassade insatser. Arbetet innebär självständiga och varierande arbetsuppgifter på såväl individ- som på gruppnivå.

I arbetet ingår också att genomföra ADHD-utredningar samt att ärendehandleda personal på SRI avdelningarna. Samarbetet med övrig vårdpersonal och kriminalvårdspersonal är en självklar och viktig del i arbetet.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med erfarenhet av utredningar och handledning. Då den teoretiska basen för flertalet av Kriminalvårdens behandlingsprogram är kognitiv beteendeterapi (KBT) ska du vara väl förtrogen med och ha kunskap om denna metodik. Meriterande för befattningen är klinisk erfarenhet som psykolog med inriktning mot personer med sociala och/eller psykiska funktionshinder samt substansrelaterade störningar. Du skall ha erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar. Du ska också ha erfarenhet av personalhandledning eller annan handledarkompetens i syfte att förstärka ett professionellt förhållningssätt hos personalen samt att ge dem särskild kunskap om klienternas olika problematik.

Du har en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det förväntas att du kan arbeta självständigt. Du har en god förmåga att samarbeta med såväl klienter och medarbetare som externa aktörer. Flexibilitet, lyhördhet, nyfikenhet, personlig mognad samt ett strukturerat arbetssätt är viktiga personliga egenskaper. Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn präglad av en tro på människors vilja och möjlighet till utveckling och förändring.

Körkort erfordras.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete i en god arbetsmiljö där du är en viktig del i arbetet för visionen 'Bättre ut'.

Mer information

ÖVRIGT

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Psykolog hos Kriminalvården, Fosie i Malmö genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Kriminalvården, Fosie
Box 3112
20022 MALMÖ

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Caroline Wahlström040-6927465

Till webb­ansökan 

Mer information