Skolbibliotekarie till Glasbruksskolan

2018-11-09

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

Vill du vara med och skapa varje elevs bästa skola tillsammans med engagerade kollegor och elever på Glasbruksskolan? Nu har du chansen att söka ett jobb som skolbibliotekarie på vår skola där du får samarbeta med vår IKT-pedagog och våra engagerade pedagoger. Vi vill fortsätta utveckla biblioteksverksamheten med läsfrämjande och digitalisering i fokus.

Glasbruksskolan ligger i Limhamns Sjöstad och invigdes i september 2016. Skolan har ett nytt och fint bibliotek med en mysig sagogrotta.

Detta läsår har skolan årskurs F–4 och en klass i årskurs 6. Fullt utbyggd kommer Glasbruksskolan att vara en F–6-skola med cirka 525 elever, med tre klasser i varje årskurs. Elevantalet på skolan kommer att utökas läsårsvis.

ARBETSUPPGIFTER

Som skolbibliotekarie arbetar du för att främja läslust och öka elevernas källkritiska förmåga. Du kommer att vägleda elever vid val av litteratur genom både enskilda samtal och gruppsamtal samt hjälpa eleverna i informationssökning och källkritik för att utveckla elevernas kritiska tänkande.

Du kommer också ansvara för bibliotekets utformning, bemanna det och göra det tillgängligt för eleverna. Du ansvarar för bokinköp, utlåning samt att hålla dig ajour med aktuell barn- och ungdomslitteratur.

I rollen får du möjlighet att, tillsammans med skolans pedagoger, planera, genomföra och utveckla lärtillfällen för elever samt vara en del i projekt och lektioner inom exempelvis läsutveckling och informationskunnighet.

Mer information

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig med högskoleexamen bibliotekarie 180 hp, eller kandidatexamen 180 hp varav 90 hp i huvudämnet biblioteks- och informationsvetenskap.

Du har både kunskap i och intresse för barn- och ungdomslitteratur samt av barns medievärld. För uppdraget är det också viktigt att du har goda IT-kunskaper.

Det meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete på skolbibliotek.

ÖVRIGT

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd medarbetare i Malmö stad.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Skolbibliotekarie hos Malmö stad, Glasbruk RO 1 i Malmö genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Malmö stad, Glasbruk RO 1
August Palms plats 1
20580 Malmö

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Marie Cederborg040-349280

Till webb­ansökan 

Mer information