Ett lite varmare sommarjobb som stödassistent eller stödbiträde

2018-01-10

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Vård- och omsorgsförvaltningen jobbar för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer.

Läs mer om vårt viktiga arbete här: http://www.lund.se/omvoo

ARBETSUPPGIFTER

Som stödassistent eller stödbiträde gör du det möjligt för personer med funktionsnedsättning att utvecklas och ha en meningsfull tillvaro. Du kan jobba på grupp- och servicebostäder eller på brukarnas arbetsplats. Du kan också jobba med barn och unga som är hos oss på sin fritid för att få en meningsfull vardag eller för att föräldrarna ska få avlastning.

I ditt arbete skapar du värdefulla relationer med andra människor och stöttar dem till ett aktivt, socialt och innehållsrikt liv.

Du planerar ditt arbete tillsammans med den person du stöttar, och förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag. Du kommer till exempel att stötta kring fritidsaktiviteter, vid besök i affärer, vid måltider och med påklädning och personlig hygien.

Att arbeta som stödassistent eller stödbiträde innebär variation och frihet under ansvar. Du får möta många olika människor och se dem utvecklas – och genom mötena själv utvecklas som person. Du kommer att ingå i ett arbetslag med positiva och engagerade kollegor.

Sök ett lite varmare sommarjobb!

KVALIFIKATIONER

Du som är 18 år eller äldre är välkommen att jobba med oss. Vi ser gärna att du går eller har gått barn- och fritidsprogrammet, vård- och omsorgsprogrammet eller någon liknande utbildning. Har du även erfarenhet av att arbeta inom vård, omsorg, skola eller andra pedagogiska verksameter är det meriterande.

God kunskap i svenska språket krävs i både tal och skrift. Du behöver också ha god datorvana då viss dokumentation sker i IT-system. Jobbet som stödassistent eller stödbiträde passar dig som kan arbeta oregelbundna arbetstider.

Du är ansvarsfull och har en positiv inställning till att arbeta med och stödja människor med funktionsnedsättning. Du är engagerad, flexibel och lyhörd - såväl med brukare som med anhöriga och kollegor. God förmåga att samarbeta med andra är viktigt, eftersom du kommer att arbeta i ett arbetslag tillsammans med olika yrkesgrupper. Du kan sätta dig in i andra människors situation och gör ditt bästa för att möta varje enskild brukares behov.

Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att du kommer att få en spännande och utvecklande sommar hos oss! Vänta inte med att söka – vi tillämpar löpande urval.

Mer information

ÖVRIGT

Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Stödassistent hos Lunds kommun, Gemensam annonsering, Vård-och omsorgsförvaltningen i Lund genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Lunds kommun, Gemensam annonsering, Vård-och omsorgsförvaltningen
Box 41
22100 LUND

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Bo Herou046-359 62 35

Till webb­ansökan 

Mer information