Stödassistent till daglig verksamhet

2019-01-11

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 kollegor som på olika sätt möjliggör att stadens äldre och personer med funktionsvariationer kan leva ett rikt och självständigt liv.

Daglig verksamhet Västergård finns i stadsdelen Adolfsberg. Verksamheten är anpassad efter varje individ och riktar sig till de som har ett stort behov av stöd.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

ARBETSUPPGIFTER

Som stödassistent hos oss arbetar du med att möjliggöra för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetsuppgifterna på daglig verksamhet är anpassade efter deltagarnas intressen, behov och förutsättningar.

Du arbetar för att skapa omsorg av god kvalitet och du förväntas arbeta med alla sinnen för att bidra till ett rikt, spännande, aktivt och självständigt liv för personer med funktionsnedsättning.

Att arbeta med människor med olika intellektuella funktionsnedsättningar är ett brett, blandat och utmanande arbete som ställer stora krav på engagemang, inlevelseförmåga, bemötande, samarbete och uthållighet. Vi arbetar med lågaffektivt bemötande för att verka balanserande vid svåra situationer och konflikter. Du kommer att vara deltagarnas förlängda arm i vardagen och arbeta med en tydlig struktur för att deltagarna ska känna trygghet och helhet. Deltagarna har varsitt eget rum för att skapa en individuell och trygg miljö.

Arbetet planeras, dokumenteras och följs noggrant upp, därför är det viktigt att du känner dig säker i dokumentation. Målet är att kvalitetssäkra och utveckla verksamheten.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år samt tillgång till en förmånsportal fylld med förmåner och erbjudanden.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor och möter varje individ utifrån individens behov och önskemål. Du är trygg i dig själv och bekväm med att arbeta med personer som är i stort behov av kontinuitet och struktur. Du behöver vidare vara mycket inkännande och kunna läsa av våra brukares behov. Som stödassistent kommer du att ingå i ett sammanhang där det ställs höga krav på samarbetsförmåga och ansvarstagande. Vi vill också att du som söker är en god kollega med ett positivt synsätt och ett gott bemötande.

För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du

• läst barn- och fritidsprogrammet enligt GY 11 med fördjupning inom funktionshinderområdet eller

• läst vård- och omsorgsprogrammet enligt GY 11 med fördjupning inom funktionshinderområdet eller

• läst motsvararande med fördjupning inom funktionshinderområdet som arbetsgivarens anser vara likvärdig med ovanstående gymnasiekompetens

Mer information

• B-körkort

• ha grundläggande datorkunskaper och dokumentationsvana.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av personer med autism och utåtagerande beteende. Vi ser gärna att du har grundläggande kunskaper om kognitiva funktionsnedsättningar och tydliggörande pedagogik.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Innan anställning kommer vi att begära att du lämnar utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister 9 §, enskild person, PM 442.3 (15-11-16) i oöppnat kuvert. Denna ska tas med till intervju.

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Stödassistent hos Helsingborgs stad, Vård- och omsorgsförvaltningen Verksamheten i Helsingborg genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Helsingborgs stad, Vård- och omsorgsförvaltningen Verksamheten
.
25189 Helsingborg

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Ann-Charlotte Andersson042-10 63 84

Till webb­ansökan 

Mer information