Technical Data Consultant till globalt bolag

2019-02-09

CPA Global är världens största företag som erbjuder tjänster och programvaror inom immaterialrätt. De är idag 2500 medarbetare på kontor runt om i världen och har 100 anställda i Sverige. Om du har en stor passion för den senaste tekniken och gillar nyskapande - är det här både tjänsten och miljön för dig, nu expanderar nämligen teamet i Norden och däribland Malmö!

OM TJÄNSTEN

CPA Global finns på flera ställen i Norden och i Malmö befinner de sig i World Trade Center. Här sitter flera innovativa start-up bolag tillsammans med flera större organisationer i en kreativ miljö. Går du utanför byggnaden kan du fånga en havsbris, kanske ta en tur bort till bryggan och käka lunch? Om du istället känner för att få utlopp för din energi finns det ett gym i byggnaden, eller finn ditt zen på yogapasset på taket! Välkommen till en kreativ arbetsmiljö.

Academic Work söker för CPA Globals räkning en ny förmåga att utöka deras team på sju personer. Teamet består av implementationskonsulter, projektledare och tekniska konsulter. CPA Global är ett världsomspännande bolag med 45 års branscherfarenhet av tjänster och mjukvaror för immaterialrätt. Här skapar man lösningar som hjälper kunderna att förvalta några av de mest värdefulla tillgångarna – de immateriella tillgångarna så som patent och varumärken. Som en del av CPA Globals tekniska team i Sverige kommer du vara med och utveckla lösningar till kunder i hela världen. Lösningarna skapar du på deras plattform Ipendo, en plattform som stödjer hela processen från uppfinningar till registrerade patent och förnyelser. Redan från start kommer du att arbeta med skarpa projekt, stora som små och för att du ska känna dig trygg kommer du att få stöttning av mer seniora konsulter.

I teamet arbetar ni nära varandra, initiativ och nya idéer uppmuntras och förväntningen på dig är att du ska vilja vara med och påverka det gemensamma resultatet! Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt av CPA Global.

The IP Platform from CPA Global on Vimeo.

ARBETSUPPGIFTER

I rollen som teknisk konsult arbetar du tätt med projektledare och implementationskonsulterna i projekten. Systemet är uppbyggt som en webbportal där kundernas immaterialrätter finns samlade. I samband med att en kund börjar använda systemet behöver det anpassas och konfigureras enligt kundens specifika krav, det är här du som teknisk konsult är en väsentlig del för att skapa den bästa lösningen för kund. Det är du som är experten på vilka förändringar som är möjliga och som bidrar med nya idéer samt om det är något som ska läggas till eller tas bort. Det är även du tillsammans med projektledaren kommer att estimera hur många timmar det behövs för att utveckla en kundanpassad löning samt vad som är möjligt att leverera till kunden. Processerna är generellt ganska korta och du kommer att arbeta med både nya och befintliga kunder.

Som teknisk konsult är arbetsuppgifterna varierade men i huvuddrag innebär tjänsten:

• Configuration requests

• SQL scriptning

• Skapa kreativa lösningar med hög kvalité

Som ny teknisk konsult kommer du vara i trygga händer med flera kollegor att vända dig till med frågor samt en dedikerad mentor. Inledningsvis kommer du få utbildning i immaterialrätt och programvaran, därefter kommer du succesivt komma in i skarpa projekt tillsammans med din mentor.

Mer information

VI SÖKER DIG SOM

* Har relevant akademisk examen inom IT

* Har kunskap inom databasutveckling i SQL och TSQL

* Är obehindrad i svenska och engelska, i tal såväl som skrift då mycket kontakt är med kunder utomlands

Det är meriterande om du:

* Har några års erfarenhet av SQL

* Har erfarenhet av Microsoft Azure

Som person utstrålar du en självsäkerhet och självförtroende att ta dig an nya arbetsuppgifter utan att ha all information ifrån start. Du tar ett stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter och gillar att följa upp saker även om det lämnat ditt eget ansvarsområde. Du är inte rädd för att ta nya initiativ och ger förslag på förändringar. Eftersom du kommer att behandla mycket känslig data är det viktigt att du är person som inte lämnar något åt slumpen och är uppmärksam på detaljer.

ÖVRIG INFORMATION

* Start: Omgående

* Omfattning: Heltid, kontorstider med flex

* Placering: Malmö, World Trade Center i Västra hamnen. Om du åker kollektivt är närmsta busshållplats Propellergatan

* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

* CPA Globals önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där! Academic Work är Home of the Young Professionals. Läs mer på vår hemsida

INFORMATION OM FÖRETAGET

CPA Global är världens största företag inom IP-hantering och teknologi för IP-lösningar. Med 45 års branscherfarenhet i ryggen har de investerat i utvecklingen av den enda globala IP-plattformen i ordets rätta bemärkelse. Plus ett komplett paket av heltäckande mjukvarulösningar och molnbaserad appfunktionalitet. Med flera av världens främsta företag som kunder hjälper CPA Global IP-branschen att realisera idéernas värde genom hela IP-livscykeln.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Systemutvecklare/Programmerare hos Academic Work i Malmö genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Academic Work
Norra Vallgatan 102
21122 Malmö

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Johanna Clarin

Till webb­ansökan 

Mer information