Omsorgshandledare/Undersköterska, erfarenhet av personer med demenssjukdom

2019-07-11

Våra 1100 medarbetare spelar en viktig roll för Sjöbos utveckling och välfärd. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, och erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vårt arbete genomsyras av värdeorden "Professionella, öppna och engagerade mot gemensamma mål" Tillsammans gör vi skillnad för Sjöbo kommuns medborgare och besökare!

Inom vård- och omsorgsförvaltningen ryms verksamheterna äldreomsorg, verksamhet för personer med funktionsnedsättning samt kommunens måltidsverksamhet.

Vård och omsorgsförvaltningen i Sjöbo kommun arbetar efter visionen om Ett Gott Liv Varje Dag för våra kunder.

Rosenlunds särskilda boende ligger i natursköna Lövestad.

ARBETSUPPGIFTER

Rosenlund söker dig som brinner för att arbeta med människor som har olika funktionsnedsättningar. Vi arbetar efter Nationella riktlinjerna och värdegrund samt efter kvalitetsregister så som BPSD och Senior Alert.

I arbetsuppgifterna som Omsorgshandledare ingår omsorgsarbete enligt socialtjänstlagen och att på delegering från sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast utföra hälso-och sjukvårdsuppgifter.

I arbetet ingår även dokumentation och övriga för uppdraget förekommande arbetsuppgifter.

På Rosenlund jobbar vi utifrån ett personcentrerat arbetssätt med visionen Ett gott liv varje dag

Vi vill sätta fokus på framtiden och det friska samt kundens möjligheter och resurser att bemästra svårigheter. Vägledande i alla situationer ska vara att skapa meningsfullhet, hanterbarhet och begriplighet.

Som Omsorgshandledare arbetar du och dina kollegor med kunden i fokus, vilket bland annat innebär att Du:

- Ska vara en förebild genom att visa engagemang, positiv inställning och målinriktning.

- Ska handleda dina kollegor kring kund och vår vision.

- Är behjälplig dina kollegor kring kundens genomförandeplan.

- Håller i såväl enskilda samtal med kollegor som möte med hela arbetsgruppen.

- Tillsammans med arbetsledning utveckla och förbättra arbetsmetoder utifrån kundens behov.

- Ska ha en framträdande roll för kunder, närstående och personal.

Mer information

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är omsorgshandledare och undersköterska eller har en annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Du ska ha erfarenhet av att arbeta med människor med olika funktionsnedsättningar. Du är flexibel och kan arbeta självständigt och kan ta egna initiativ samt har en god förmåga att samarbeta Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi arbetar med schemaläggningsprogrammet Time care där varje medarbetare har ansvar att lägga schema utifrån verksamhetens behov.

ÖVRIGT

Inför rekryteringsarbetet har Sjöbo kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Sjöbo är en expansiv kommun mitt i södra Skåne. Här bor 19 000 invånare som har nära till den omväxlande naturen och många olika boendeformer att välja på.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Undersköterska, hemtjänst och äldreboende hos Sjöbo kommun, Vård och omsorgsförvaltningen, Särskilt boende i Sjöbo genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Sjöbo kommun, Vård och omsorgsförvaltningen, Särskilt boende
Sjöbo kommun
27580 SJÖBO

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Susanne Persson0416-27146susanne.persson@sjobo.se

Till webb­ansökan 

Mer information