Psykolog, vikariat, till mödra- och barnhälsovårdsmottagning i Malmö

Publiceringsdatum: 2020-05-19

Psykolog, vikariat, till mödra- och barnhälsovårdsmottagning i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamheten för mödra- och barnhälsovårds psykologer inom primärvården Mellersta i Skåne, omfattar Lund, Malmö och Trelleborg. På mottagningen i Malmö arbetar tolv psykologer och en medicinsk sekreterare. Upptagningsområdet är Malmö och Trelleborg som även inkluderar Vellinge och Svedala. På mottagningen i Lund arbetar sju psykologer och en medicinsk sekreterare. Organisatoriskt finns vi inom Primärvården Mellersta i Skåne, där vi ingår i en verksamhet med de regionala barnmorskemottagningarna.

ARBETSUPPGIFTER

I ditt arbete som föräldra-, mödra- och barnhälsovårdspsykolog ingår individ- och familjeinriktade insatser som omfattar såväl primärpreventiva som indikerade och behandlande insatser. I arbetet ingår självständigt kvalificerat bedömnings-, utrednings - och behandlingsarbete av barn i åldrarna 0-6 år, samtal med föräldrar och blivande föräldrar kopplat till föräldraskapet och föräldratillblivandet.

I tjänsten som psykolog hos oss ingår det även föräldrautbildning i grupp och konsultation/handledning av barnmorskor och sjuksköterskor på barnavårdscentraler. Arbetet sker på individ-, familje- och gruppnivå och det kliniska arbetet har sin utgångspunkt i ett salutogent förhållningssätt. Placering för denna tjänst är i Malmö och resor i tjänsten förekommer inom upptagningsområdet.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du har kunskap och erfarenhet av mödra-, barn- och familjepsykologiskt arbete samt psykoterapeutiska behandlingsmetoder med inriktning mot barn, föräldrar och familjer. Erfarenhet av konsultation, handledning samt arbete med blivande föräldrar, arbete inom andra barnorienterade områden som exempelvis barnsjukvård, barn- och ungdomshabilitering, barn- och ungdomspsykiatri är meriterande. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Då resor i tjänsten inom upptagningsområdet förekommer så är giltigt B-körkort en fördel.

Som person har du förmåga att arbeta självständigt men har även god samarbetsförmåga då arbetet bland annat innefattar teambaserade bedömningar i samverkan med annan berörd hälso- och sjukvårdspersonal. För tjänsten är det viktigt att du har förmåga att möta föräldrar och barn på ett lyhört och respektfullt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus

kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
Omfattning3 - 6 månader
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkePsykolog

Ansökan

REGION SKÅNE söker en person till denna tjänst som psykolog med placerings i Malmö. Om det låter intressant att arbeta som psykolog hos REGION SKÅNE skickar du in din ansökan senast 2020-06-02.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Vikarierande studie-och yrkesvägledare till KAA-UngMalmö

Malmö kommun söker en person till tjänsten som studie- och yrkesvägledare i Malmö.

2020-05-08

Mer info

Psykolog till mödra- och barnhälsovårdsmottagning i Malmö

REGION SKÅNE söker två personer till tjänsten som psykolog i Malmö.

2020-05-27

Mer info

Studie- och yrkesvägledare till Malmö latinskola (75%)

Malmö kommun söker en person till tjänsten som studie- och yrkesvägledare i Malmö.

2020-06-08

Mer info