Kurator till Barn- och ungdomspsykiatrimottagning Malmö

Publiceringsdatum: 2024-07-10

Skulle du vilja jobba inom yrken med social inriktning? Här är din möjlighet att bli en del av teamet hos REGION SKÅNE genom att arbeta som kurator. REGION SKÅNE söker någon som vill arbeta heltid under tills vidare. Kanske är det du?

Malmö är platsen där denna position är ledig. REGION SKÅNE behöver fler anställda som stödjer arbetet inom kurator. Kolla in deras lediga tjänst för att se om du har vad som krävs. Här är chansen att bli en del av REGION SKÅNE och jobba som kurator! Ansök senast onsdag den sjunde augusti 2024.


Jobbannons

Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara en av våra fem kuratorer och ha ett givande arbete där du får engagerar dig i barn och ungas psykiatriska vård? Vi söker en ny kollega till vår mottagning i Malmö, välkommen med din ansökan!

Barn- och ungdomspsykiatriska mottagning 2 är en öppenvårdsmottagning som ingår i Barn- och ungdomspsykiatri (Bup) Malmö-Trelleborg. I området finns tre öppenvårdsmottagningar samt olika specialistteam. Vi som arbetar här är kuratorer, läkare, psykologer, arbetsterapeuter, sjuksköterskor, familjebehandlare, sekreterare samt enhetschef. Tillsammans är vi cirka 120 medarbetare i området.

På mottagningen erbjuder vi bedömning, utredning och behandling av barn och deras familjer. Medarbetare arbetar utifrån ett familjeperspektiv där olika former av psykoterapeutisk inriktning och kompetens är företrädda. Mottagningens kuratorer arbetar med stöd av vårdprogram och rutiner kombinerat med professionell autonomi och frihet. Det är viktigt för oss att arbetssituationen blir trygg men också utvecklande och stimulerande så att vi behåller glädjen i vårt uppdrag inom barn- och ungdomspsykiatrin. Vidare har mottagningen tillgång till regional akutmottagning, akutavdelning samt vårdavdelningar.

Bup i Skåne är numera en ackrediterad universitetssjukvårdsenhet, vilket innebär att vi har ett dokumenterat nära samarbete med medicinska fakulteten vid Lunds universitet både vad gäller forskning och utbildning. Evidensbaserad praktik genomsyrar arbetet i vår verksamhet och vi värdesätter intresse och erfarenhet från forskning samt utbildning vid tillsättningen av våra tjänster.

ARBETSUPPGIFTER

Som kurator hos oss arbetar du med bedömning, utredning och behandling av barn och deras familjer där innehållet i vården styrs av standardiserade vårdprocesser. Arbetet präglas av tvärfacklighet i nära samarbete med mottagningens övriga yrkesgrupper. Förutom kontakt med barn och föräldrar innebär arbetet även mycket samverkan med framför allt skola och socialtjänst samt våra övriga vårdgrannar.

Vidare erbjuder vi även vård i form av gruppbehandling på mottagningen. Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter och möjlighet till professionell utveckling och fortbildning utifrån intresse samt i linje med verksamheten och patienternas behov. Som anställd hos oss förväntas du delta aktivt och drivande i utveckling av en ännu bättre vård för våra patienter. Du kommer till en trivsam arbetsplats med kollegor som värnar om varandra. Du erbjuds strukturerad introduktion med utsedd mentor, kollegialt stöd och professionell handledning.

KVALIFIKATIONER

Vi välkomnar dig som har socionomexamen, gärna legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Ett krav för denna tjänst är att du ska ha grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1). Har du erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatriskt behandlingsarbete är det fördelaktigt.

För att du ska trivas med tjänsten ser vi att du har god förmåga till självständigt arbete samtidigt som du har god samarbetsförmåga och tycker om att bygga relationer. Du är flexibel, kreativ, nytänkande och är intresserad av att arbeta med komplexa psykiatriska tillstånd. Vi ser att du har god planeringsförmåga och fokus på patientens vård som ges inom ramen för barnpsykiatrins uppdrag. Därtill föredrar du ett omväxlande arbete, både vad gäller ärenden och tempo. Region Skånes värdeord ligger till grund för din yrkesverksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag! En första omgång intervjuer kommer hållas 2024-08-14.

ÖVRIGT

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den näst största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vården och omsorgen. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatrin. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet och ungdomsmottagningarna i Skåne.

https://www.skane.se/ledigajobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnREGION SKÅNE
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2321000255
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeKurator
YrkesområdeYrken med social inriktning

Ansökan

REGION SKÅNE söker en person till denna tjänst som kurator med placerings i Malmö. Om det låter intressant att arbeta som kurator hos REGION SKÅNE skickar du in din ansökan senast 2024-08-07.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Kurator, vikariat, till Hörsel- och tinnitusmottagning vuxna i Malmö

REGION SKÅNE söker en person till tjänsten som kurator i Malmö.

2024-06-27

Mer info

Psykolog till Barn-och ungdomspsykiatri Velandergården i Malmö

REGION SKÅNE söker en person till tjänsten som psykolog i Malmö.

2024-07-10

Mer info

Försörjningsfarmaceut till Barn- och ungdomspsykiatrin i Malmö

REGION SKÅNE söker en person till tjänsten som apotekare i Malmö.

2024-07-18

Mer info