Publiceringsdatum: 2025-07-24
Nu har du chansen att börja jobba som doktorand hos Lunds Universitet. Intresserade sökes för heltid-jobb hos Lunds Universitet - är du intresserad? De letar efter någon som vill jobba 6 månader eller längre. Platsen där jobbet finns ledigt är i Malmö.
Företaget Lunds Universitet erbjuder just nu spännande karriärmöjligheter. Om du vill jobba som doktorand har de nu ett ledigt jobb - kolla in annonsen för att se om du har rätt erfarenhet. Har du vad som krävs för att arbeta som doktorand hos Lunds Universitet? Ansök innan torsdag den fjortonde augusti 2025 och ta reda på det!
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.
Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Vid forskargruppen Medicinsk strålningsfysik i Malmö bedrivs forskning där man studerar och vidareutvecklar tekniker för diagnostik och behandling med joniserande och icke-joniserande strålning.
Forskargruppen leds av professor Lars E Olsson och består av både forskande och teknisk personal. Professor Christopher Rääf (huvudhandledare) har mångårig erfarenhet av forskning inom radioekologi/omgivningsradiologi och strålskydd, är koordinator för forskagruppens beredskapslaboratorium som är en del av Strålsäkerhetsmyndighetens expertstödsorganisation. Här kan du läsa mer om vår spännande forskning: msf-malmo.lu.se.
Ett radiologiskt eller nukleärt terrorattentat i samhället kommer leda till många olika konsekvenser. Detta projekt syftar till att undersöka olika fiktiva, men realistiska, scenarier där radioaktiva ämnen sprids i offentliga lokaler med många människor samlande. Både intern- och extern strålningsexponering kommer att simuleras och beräknas.
Specifikt kommer projektet att undersöka:
Fysiska konsekvensbedömningar (somatiska skador på människor) för räddningspersonal och allmänhet i ett antal representativa RN-attentatsscenarier i svensk offentlig miljö
Beräkning av detektorrespons för ett antal olika strålningskänsliga material och kommersiella handburna detektorer
Validerande mätningar i representativa geometrier
Test och validering av föreslagna metoder för räddningstjänstens personal att snabbt bestämma strålningsrisker i de betraktade RN-attackscenarierna.
Doktorandens huvuduppgift är att genomföra sina forskningsstudier vilket inkluderar deltagande i forskningsprojekt och obligatoriska kurser. Ovannämnda forskningsuppgifter ska sammanställas i enskilda arbeten för publicering i vetenskapliga tidskrifter.
I tjänsten ingår andra arbetsuppgifter med 20% omfattning, vilket består av deltagande i obligatoriskt laboratorieunderhåll (inklusive interna/externa fältövningar) och kvalitetskontroll av forskargruppens radiometrisystem som ingår i den nationella strålskyddsberedskapen.
Även andra arbetsuppgifter kan förekomma.
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå är den som har:
avlagd examen på avancerad nivå fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.
Kraven på särskild behörighet uppfyller den som har:
minst 60 högskolepoäng inom ämnesområdet medicinsk vetenskap sökande ska ha kunskaper motsvarande lägst 3-årig gymnasiekompetens i engelska.
Särskilda krav för anställning är:
Mastersexamen inom antingen medicinsk strålningsfysik, kärnfysik, teknisk fysik eller liknande område Goda kunskaper i muntlig och skriftlig kommunikation på engelska och svenska Goda kommunikations-, presentations- och skrivfärdigheter God samarbetsförmåga, är självständig och lösningsfokuserad
Meriterande för anställningen är:
Erfarenhet inom strålningsdosimetri och detektion
Stor vikt kommer att läggas vid hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms ha den förmåga som behövs för att klara forskarutbildningen.
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.
Som doktorand vid Lunds universitet är du både antagen som student och anställd vilket ger flera förmåner. Läs mer om att vara antagen och anställd vid på universitetets webbplats. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.
Anställningen är en visstidsanställning på sammanlagt fyra år, 100% med startdatum den 2025-09-01 eller enligt överenskommelser. Huvudregeln är att anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i Malmö. Delar av arbete kan komma att utföras i Umeå.
Bestämmelser gällande anställning som doktorand finns i Högskoleförordningen (1993:100), 5 kap 1-7 §§. Bestämmelser gällande antagning till forskarstudier finns i 6 kap. 3 § högskoleförordningen (1993:100). Mer information finns på universitetets hemsida.
För doktorander finns en särskild lönestege knuten till varje fakultet och lön sätts enligt aktuell lönestege.
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla, examensbevis, CV eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).
Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.
Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.
Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Antal tjänster | 1 |
---|---|
Arbetstid | Heltid |
Företagsnamn | Lunds Universitet |
Lön | Fast månads- vecko- eller timlön |
Omfattning | 6 månader eller längre |
Organisationsnummer | 2021003211 |
Typ av anställning | Vanlig anställning |
Yrke | Doktorand |
Yrkesområde | Pedagogik |
Lunds Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Malmö. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Lunds Universitet skickar du in din ansökan senast 2025-08-14.
Källa: Arbetsförmedlingen
REGION SKÅNE söker en person till tjänsten som medicinsk sekreterare i Malmö.
2025-07-01
Mer infoSvenska Primärvårdsspecialisterna AB söker en person till tjänsten som medicinsk sekreterare i Malmö.
2025-07-09
Mer infoÖNH-Center Skåne AB söker en person till tjänsten som medicinsk fotterapeut i Malmö.
2025-05-27
Mer info